RESSENYA: ELANTRIS

by - 20:10:00



Resultat d'imatges de Elantris

TÍTOL: Elantris
AUTOR: Brandon Sanderson
IDIOMA ORIGINAL: Anglès
EDITORIAL: B de bolsillo
PAGINES: 642
SINOPSI: La ciutat d’Elantris, poderosa i bella capital d’Arelon, havia estat anomenada <<ciutat de deus>>. Actualment, Elantris ha caigut en desgracia. Ara acull als nous “morts en vida”, postrats en una insofrible “no vida” després d’una misteriosa i terrible transformació.

Un matrimoni d’estat destinat a unir els dos regnes d’Arelon i Teod es veu frustrat, ja que el nuvi, en Raoden, el príncep d’Arelon, pateix inesperadament la Transformació i es converteix en un “mort en vida” obligat a refugiar-se a Elantris. La seva esposa, la princesa Sarene de Teod, creient-lo mort, es veu obligada a incorporar-se a la vida a Arelon i la seva nova capital, Kae.

Mentrestant, l’ambaixador i alt  sacerdot de l’altre regne veí, Fjordell, utilitzarà la seva habilitat política per intentar dominar els dos regnes d’Arelon i Teod amb el propòsit de sotmetre’ls al seu emperador i al seu déu.



LA MEVA OPINIÓ


No podia considerar-me una autèntica fan dels llibres de fantasia èpica sense haver llegit cap obra de l’escriptor estatunidenc Brandon Sanderson. Veient les recomanacions i les magnífiques crítiques d’aquesta obra, no vaig poder resistir a comprar-me’l i gaudir d’una magnífica lectura.

La novel·la comença amb la transformació, un matí, d’en Roden,el príncep de Arelon. El seu cor deixa de bategar, a la pell li apareixen unes taques fosques i li cau el cabell. La Shaod l’ha atrapat, abans considerada un benedicció, ara una maledicció. El jove príncep és veu obligat a mudar-se a Elantris, la ciutat que anteriorment havia acollit als que la resta considerava déus però que, ara, està coberta de brutícia i els morts vivents omplen els seus carrers.

Per altra banda, l’autor ens presenta la princesa Sarene de Teod, que descobreix que el seu marit és mort en arribar a Arelon i es veu obligada a   complir el seu contracte matrimonial, vigent amb la mort del príncep, amb el qual s’ha de quedar a Arelon. Però la Sarene no es conformarà en ser una dona més a la cort del rei Radis, farà tot el possible per evitar que el seu nou regne quedi en mans dels Fjordell i intentarà descobrir els misteris que envolten la mort del seu marit, a qui, tot i no conèixer-lo personalment, li tenia gran estima.
Per últim, trobem en Hrathen, un sacerdot Fjordell a qui se li ha encarregat la missió de convertir tota la població de Arelon a la seva  religió sense vessar sang.
La novel·la és narrada en tercera persona des del punt de vista d’aquests tres personatges principals. Tots tres són molt diferents entre sí i, destacar entre tots la Sarene. Una noia increïblement valenta i intel·ligent que aviat es farà lloc entre els més nobles del regne per aconseguir els seus propòsits. Un personatge molt important en el desenvolupament de la trama.
M’agradaria felicitar l’autor, sobretot per l’originalitat de la història que m’ha atrapat des de les primeres pàgines. Alguns fragments se m’han fet una mica feixucs, però tot i així, la resta del llibre et manté enganxat fins a límits impensables. He de confessar que més d’una nit m’he hagut de quedar llegint fins tard incapaç de parar.
A qui recomano Elantris? He gaudit moltíssim, feia anys que no llegia una novel·la de fantasia èpica tan completa i que m’agradés tant, però sóc conscient que no tothom és fan d’aquesta tipologia, així que, si t’agraden els llibres amb tocs de màgia, ambientats en una època medieval i plens de misteris, no us ho penseu dues vegades, Elantris és el llibre que esteu buscant. No us decebrà.
 Heu llegit aquesta novel·la?

 I alguna altra de l'autor?


Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS