RESSENYA: WONDER

by - 19:47:00




Títol: Wonder
Autora: R.J.Palacio
Idioma Original: Anglès
Editorial: La Campana
Any: 2012
Sinopsi: L'August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s'ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar a l'escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l'escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és...Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l'August  Aconseguirà que els seus companys l'acceptin com un més encara que sigui el nen més extrany que han vist mai?




Des que aquest llibre va sortir a la venda, només he sentit bones crítiques, de manera que vaig decidir llegir-lo.
L'autora tracta diversos temes importants al llarg de la novel·la que cal esmentar. Primer de tot, el llibre reflexa com de cruel pot arribar a ser la gent, fins i tot amb aquest cas on l'afectat és un nen. Així mateix, mostra que la gent no valora el que realment és important sinó que presten molta més atenció al físic sense adonar-se que únicament és una carcassa.
Fent referència a l'estructura del llibre, he de felicitar a l'autora per decidir dividir el llibre en vuit capítols narrats per diferents personatges, d'aquesta manera, la trama es pot veure des del punt de vista d'aquests i, a la vegada, al estar narrats en primera persona, conèixer més fàcilment com són, què senten, quin és el seu paper a la història i el més important: saber perquè tenen algunes reaccions estranyes al llarg del llibre.
Wonder m'ha fet reflexionar i plantejar-me perquè els éssers humans en determinades situacions podem arribar a ser tant cruels, a vegades sense ser-ne conscients. 
Tot i que està recomenat i catalogat com un llibre juvenil, crec que tothom l'hauria de llegir independentment de l'edat.


Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS