RESSENYA: ALLÀ ON ELS ARBRES CANTEN

by - 20:57:00



Resultat d'imatges de allà on els arbres cantenTÍTOL: Allà on els arbres canten
AUTORA: Laura Gallego
IDIOMA ORIGINAL: Castellà
EDITORIAL: SM
PAGINES: 477
SINOPSI: La Viana, l’única filla del duc de Rocagrisa, està promesa a Robian de Castellmar des que eren petits. Tots dos s’estimen i es casaran a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d’hivern, un home estrafolari adverteix al rei de Nòrtia i els seus cavallers de l’amenaça dels bàrbars de les estepes... I tant Robian com el duc es veuen obligats a anar-se’n a la guerra. En aquestes circumstàncies, una noia com la Viana no pot fer altra cosa que esperar que el seu promès torni. I, potser també, fer cas de les llegendes que s’expliquen sobre el Gran Bosc... allà on els arbres canten.


LA MEVA OPINIÓ

    Feia molt de temps que tenia ganes de llegir aquest llibre, considero la Laura Gallego una de les millors escriptores juvenils actuals i, aquesta novel·la, està considerada una de les seves millors. Discrepo, crec que Allà on els arbres canten és una bona novel·la juvenil, entretinguda, però no tan elaborada ni impactant com va ser Memòries d’Idhun. Aquesta saga em va arribar al cor i va ser, en part, gràcies a la seva lectura que vaig descobrir el gènere de la fantasia èpica, actualment un dels meus predilectes.
  La novel·la és de gènere fantàstic, ambientat en un poble medieval. La nostra protagonista és la Viana,una jove promesa amb en Robian, el seu amor des de petita. Durant la celebració del solstici d’hivern al castell de Nòrtia, els convidats són avisats de la imminent batalla amb els bàrbars i els homes són enviats a lluitar.  A partir d’aquest moment la vida de la Viana canviarà per complet i tots els seus somnis  es veuran truncats. Però no es quedarà de braços creuats, lluitarà per recuperar tot el que ha perdut.
    Parlem dels personatges. La veritat és que la protagonista és fantàstica. Una noia filla de ducs, molt fina i educada que es veu obligada a convertir-se en una lluitadora, forta i valenta. La Viana no necessita cap príncep que la vagi a rescatar, es pot salvar ella sola. De fet, és ella la que ajuda al ”príncep blau”.
   Però la protagonista, no és el meu personatge preferit de la novel·la. L’Uri és, per a mi, el més elaborat. Un noi misteriós que la Viana descobreix mig mort al Gran Bosc. Un personatge que no sap parlar ni caminar i que amaga un secret. Un secret que, quan quedi rebel·lat deixarà al lector  amb la boca oberta.
   Què podem trobar a Allà on els arbres canten? Aventura, acció i una història d’amor molt tendre que arriba al cor dels lectors.
   La ploma de la Laura Gallego és màgica, capaç de crear espais únics i personatges que  arriben al fons del cor. Tot i que, com he dit anteriorment, no és una de les meves novel·les preferides de l’autora, és molt entretinguda i de lectura àgil. Si esteu buscant un llibre semblant a memòries d’ Idhun, aquest llibre no us el recomano. Però, si gaudiu de la fantasia i desitgeu passar una bona estona amb uns personatges únic, definitivament, Allà on els arbres cantes és el llibre que esteu buscant.

Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS